Activitati permanente anuale ;
- sarabatorirea celor mai importante evenimente 24 ianuarie, 9 mai, 1 decembrie ;
  1. Sarbatoarea « Bobotezei » are loc in centrul comunei in fiecare an pe data de 6 ianuarie unde se tine in fiecare an de boboteaza, turnarea aghiasmei in sticle pentru fiecare gospodarie, program artistic, hore populare in are liber in centrul comunei cu vin si tuica fiarta. Tot de boboteaza se sarbatoresc acesle familii care au reusit performanta sa implineasca 50 ani de casatorie. Primesc diplome de « Fidelitate in casatorie », se organizeaza o masa festiva pentru ei si primesc o suma de bani.
  2. Sarbatoarea majoratului este marcata in fiecare an, cu care ocazie tinerilor care au implinit varsta de 18 ani in anul in care s-a incheiat, primesc diplome, o suma de banii, se deschid sampanii inotite de focuri de artificii, program artistic si hore populare.
  3. Cu ocazia “Inaltarii Domnului” care se oficiaza religios in are liber in centrul comunei se prezinta de catre elevi si adulti spectacole si in caminul cultural se organizaza o masa festiva prin grija primariei si Parohiei Stroesti.

     La nivelul localitatii au fost si exista formatii artistice pe genuri de, care de-a lungul anilor au obtinut si obtin locuri fruntase la nivel judetean si national cum ar fi : taraful de muzica populara, grupul vocal, dansurile populare, grupuri artistice, etc.
     Pe data de 30 iunie sarbatoarea Sampietrului si 15 august (Sf. Marie), in satul Pojogi – Cerna se desfasoara de zeci de ani balciuri an de an unde se prezinta programme artistice, se organizeaza hore populare si se desfac tot felul de produse alimentare, agricole si industriale.
     In satul Stroesti in fiecare joi din saptamana se organizeaza balciul saptamanal unde sunt expuse spre vanzare tot felul de produse.